torsdag 31. mai 2012

Tilbakemeldinger og innspill - oppdatering 1

Tilbakemeldinger fra brukere, innholdseiere, fagfolk, interesserte, nyskjerrige og så videre er bra. Jeg sier det igjen, tilbakemeldinger er bra. Faktisk helt nødvendig for at enkelte ting skal bli bedre, fordi man selv ikke alltid ser lengre enn egen nesetipp.

Jeg har fått tilsendt en fyldig tilbakemelding som er så god og konkret at jeg velger å publisere den her. Personen som sendte innspillene er anonymisert, men om du kjenner igjen dette så takk!

Dere etterspurte tilbakemelding på vegen videre for informasjonsportal om skred. Har noen tanker og eksempler som kanskje kan hjelpe.

Først er det veldig gledelig at det skjer soppas mye som det gjør. Stå på vider, skinorge trenger dere.

Varsom.no fremstår  i dag etter min mening som en nettportal som ikke oppfyller kravene til en god nettside. Dette er kritikk i første omgang som går på navigeringsstruktur og et ryddig design.
Helhet i nettsatsingen gir resultater. For at et nettsted skal gi merverdi må man sørge for at nettstedet besøkes og man må overbevise besøkende om å bli å komme tilbake. Dette tror jeg etter min mening krever mer en det veldig enkle og uoversiktlige som er nå.

Til det litt mer konkrete som dere etterspurte.
Tror det er lurt å holde seg til kjente navigasjonsløsninger på kart som allerede er etablert i markedet, eksempler på dette er ut.no, kart i skolen.no, osv. Dette for å snakke det internettspråket som allerede er etablert.

Hvis tanken er å tilføre den kartdataen som omhandlet bratthet inn i http://nyforevar.senorge.no/  så tror jeg det er å bygge på et feil utgangspunkt. I mine øyne ser dette veldig lite ryddig ut. Kun masse informasjon fra forskjellige informasjon ytere som samles på en felles plattform. Et ønskelig navigasjonsnivå kan sammenlignes med et puslespill i barnehagen :-) Detter er mer et puslespill med 1000 brikker som man aldri gidder å gjøre ferdig.

Lommekjent.no gjør mye riktig.
Har plukket ut fagerfjellet som er kjent for dere både som kartkopi og reelt terreng. Se link: http://www.lommekjent.no/ruter/840562
For meg er dette en god måte å få informasjon på. Det er struktur godt design og det innbyr til å komme tilbake. Hvis det i en slik portal kan hukes av for bratthet, (i den måten den vises på nede på siden -%+
grader) fargelagt gradering, bilder og kompleksitet i terrenget vil denne informasjonen væe veldig til nytte, tenker ikke da på turforslagene i deres sammenheng.

En tanke kan også være at regobs gjøres på samme måte som turforslagene kommer inn i denne portalen. Filmen kan jo gi noen tips om hvordan det fungerer. http://www.youtube.com/watch?v=syCckPBXR2M&feature=player_embedded

Det var noen tanker fra min side, håper det kan gi inspirasjon til videre tenking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar