torsdag 15. november 2012

Dristig valg eller...?

Det har lenge vært en "etablert standard" på norske offentlige nettsteder at 1024 er pikselbredden man bruker. (les mer om piksel her) www.nve.no følger denne standarden. Det er flere grunner til dette. En  grunn er at endel år tilbake var oppløsningen på gamle datamaskiner ganske dårlig, og 1280x1024 piksel var en "god" oppløsning. Lagde man nettsider som overskred denne oppløsningen, ble det nødvending å scrolle på i høyde og bredde for å se alt innhold.

Selv om oppløsningen på en "skrivebord-pc" har blitt bedre, har bærbare pce'r alltid hengt litt etter. Dette har også en sammenheng med skjermstørrelsen på bærbare pc'er. På jobb har jeg to skjermer som begge er 24 tommer store, men min bærbare pc har en skjerm på 12 tommer.  Selv om skermstørrelsen på bærbare pc'er ikke har endret seg, i det minste ikk til større, så har oppløsningen blitt bedre etter hvert.

Så til poenget..

For varsom.no har vi valgt å øke piklselbredden litt. Ikke mye, men alikevel merkbart. Sidebredden vi bruker er en tilpasset 1280 pikselbredde (i praksis 1171 piksler), mot gammel standard på 1024 piksler.

Så hva betyr alt dette?

Om du sitter på en pc som har en skjermoppløsning på 1280x1024, vil du se at nye varsom.no fyller hele skjermen. Sammenlikn dette med nve.no, så vil se forskjellen.

Fordelen vår er at vi får bedre plass å boltre oss på, fordelen for deg som besøkende er at nettstedet bruker mer av den tilgjengelig plassen du har på skjermen din.

Hvordan vet du hva slags oppløsning jeg har på skjermen min tenker du kanske? Vel, ikke vet jeg hva akkurat du har, men her er oversikten over andelen skjermoppløsninger folk som besøker nve.no har:Som du ser så må vi ned på niendeplass for å finne 1024x768 oppløsning. 4,22% av alle som besøkte nve.no hadde denne skjermoppløsningen, 4,44% har 768 oppløsning, mot over 20% som bruker 1280.  Kanskje ikke så dristig å bevege seg bort fra "standarden" alikevel.

Men men men tenker kanskje du, hva med de 8% + som faktisk har 1024 oppløsning eller dårligere?

Svaret er greit, vi kjører responsivt design, så visningen tilpasser seg skjermstørrelsen din automatisk. Du får det ikke bredere enn 1171, men du kan få det mye smalere.

Kjekt!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar