fredag 25. januar 2013

Noen justeringer på varsom.noI går rullet vi ut en ny versjon av varsom, med noen små og noen større endringer.
Vi tenkte vi kunne fortelle om hva vi har gjort, og hvorfor. 

Mange av endringene kom som en konsekvens av at vi måtte bedre mobiltilpasningen på varsom.

Navigering
På mobil hadde vi opprinnelig en innholdsmeny hvor du kunne bruke fingeren til å ”slide” sidelengs for å se innholdet. Dette var det mange som aldri oppfattet, så vi valgte å deaktivere denne løsningen, og heller vise fram menyinnholdet på et gitt nivå som en lenkesamling.

Rent visuelt er det ikke like elegant, men funksjonalitet er viktigere enn form.  Nå er funksjonaliteten bedre, så får vi heller flikke litt på formen etter hvert.

Observasjoner
Tidligere ble alle observasjoner fra regObs listet ut enkeltvis, uavhengig av om disse kom fra samme observatør og gjort på samme sted til samme tid. Vi har nå gruppert disse på observatør, sted og tid, slik at en rekke registreringer i regObs nå vises som en observasjon. 

Vi vinner to ting på dette, en mer logisk og sammenhengde presentasjon av observasjoner, samt at vi får bedre plass til å vise fra flere observasjoner på samme flaten.

Vi må fortsatt jobbe litt med å navgi ulike typer registreringer på en måte som gir mening, samt finjustere hvordan vi håndterer registreringer som ikke har beskrivende tekst.

Søkefelt
Vi har også tatt bort søkefeltet på mobilversjonen. Søk er ennå ikke aktivert, så det tok opp unødvendig plass.

Deling
Vi har lagt til en dele-funksjon som gjør det lettere å dele varsler og redaksjonelt stoff fra varsom til eksempelvis Facebook.  At du sprer våre varsler videre til andre som har nytte av det er viktig for oss.

Språk
Sist, men ikke minst, klargjør vi for at snøskredvarslene også skal bli tilgjenglig på engelsk.

Vi kommer nok til å gjøre små og litt større justeringer på det grafiske framover, og håper dere har forståelse for det. Vi gjør det for at varsom skal bli et enda bedre verktøy for dere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar